OPINIÓ

Sortida de la presó dels nou presos polítics en virtut d'un indult

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya no és una institució de caire polític, però sí que, com a cristiana, defensa valors fonamentals que han de sostenir qualsevol societat que es preï de ser lliure -és a dir, democràtica-, com són la llibertat, la veritat i la justícia.

Nosaltres no entrem en qüestions polítiques, però sí que creiem que totes les institucions i organismes que s’anomenen cristians s’han de pronunciar sobre la justícia, especialment la justícia social. I així ho vam fer a:

Declaracio postreferendum i a Davant les detencions de Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Avui, també ens felicitem per la sortida de la presó dels nou presos polítics en virtut d’un indult, polític.
Creiem que van estar jutjats injustament per qüestions polítiques i, per tant, que es va produir una judicialització d’una acció que no entrarem a valorar, precisament per ser política, no judicial. Però sí que deplorem l’intervencionisme que es va produir perquè es va deixar de banda la separacioó de poders, imprescindible per garantir aquests mateixos valors.
La IBEC celebra aquest alliberament, però considera que cal la nul·litat del judici del procés. I, a més, considera que la celebració d’un referèndum -on qualsevol votant pot expressar la seva posició a favor o en contra i on es respecta l’opinió de la majoria- en cap cas es pot considerar delicte, perquè és considerar delicte la llibertat d’expressió en un determinat format.
Per tant, la nostra felicitació i recolzament als indultats i les seves famílies, i l’encoratjament als governs a actuar realment de forma democràtica amb el diàleg sempre per davant amb ple respecte a la diversitat d’idees. La constitució va ser un instrument que ens vam dotar el poble per organitzar-nos socialment i política, però no ens pot “encotillar”: quan la realitat social canvia, les lleis han d’estar a l’alçada i respondre a les noves realitats i necessitats o reclamacions d’aquest mateix poble. “el dissabte va ser fet per a l’home, i no l’home per al dissabte” (Mc 2:27), ho teniu present?

comparteix l'article