Articles

Ciència

Notícies

Opinió

Testimonis

Música

Cinema

QUEDA’T A CASA

comparteix l'article

CORONAVIRUS Situació urgent a l'Hospital Evangèlic

L

a situació  d’emergència sanitària que vivim en el mon per la pandèmia del COVID.19, afecta també, i de forma important al nostre hospital, i el que per el personal, està sent un repte gestionar-la amb sensibilitat emocional, i fortalesa espiritual.

Primer de tot gràcies per donar-nos aquesta entrevista en la situació actual,

Quina és la situació ara mateix al hospital evangèlic?

La situació  d’emergència sanitària que vivim en el mon per la pandèmia del COVID.19, afecta també, i de forma important al nostre hospital, i el que per el personal, està sent un repte gestionar-la amb sensibilitat emocional, i fortalesa espiritual.

El nostre hospital està rebent cada dia a nous pacients diagnosticats amb el Covid.19 per donar suport a altres hospitals. Teníem una àrea que havíem reservat per a aquests casos i que està totalment plena, pel que hem hagut de designar un nou espai per atendre aquest tipus de pacients. 

Els professionals de la salut estan sent el col·lectiu que està més en contacte amb els malalts infectats, i per tant, amb una constant exposició al contagi, per això, no només tenim pacients infectats pel coronavirus, sinó que fins a un 40% dels professionals sanitaris del centre estan afectats pel virus i un 25% es troba en quarantena confinat a casa per sospita d’infecció, el que d’altre banda  està sent un repte trobar personal que els substitueixi. 

La situació requereix un esforç extraordinari per part de tot l’hospital, tant a nivell de personal sanitari i de neteja, com també en la coordinació perquè el material bàsic arribi cada dia. 

Una altra part important de la feina és l’atenció espiritual i emocional tant dels malalts com dels seus familiars. Per això, els metges parlen cada dia als familiars  per informar sobre l’estat dels pacients. 

Hem posat alguna “tablet” a disposició dels malalts que no tenen telèfons mòbils amb càmeres de vídeo, per parlar i veure als seus familiars. 

Hem obert l’ús gratuït de les televisions a les habitacions i properament es crearà un apartat informatiu a la pàgina web per informar sobre les últimes notícies al centre. 

A més hem creat un grup de suport en el qual participen la psicòloga de l’hospital, el conseller espiritual i la coordinadora del voluntariat, i que s’encarrega de cridar als familiars per tranquil·litzar-los i gestionar conjuntament l’ansietat que viuen aquests dies “Les persones estan molt nervioses sense poder veure els seus familiars ingressats i preocupades per ells.”

“Les persones estan molt nervioses sense poder veure els seus familiars ingressats i preocupades per ells.”. 

Podem aportar d’alguna manera algun ajut al Hospital evangèlic?

 • En primer lloc i el més important pregant perquè el Senyor ens doni saviesa i fortalesa per gestionar aquesta crisi.
 • En aquest moment les despeses s’han incrementat notablement en material, salaris etc. Sabem que la Societat bíblica ha fet una campanya per generar recursos per el nostre hospital. Podeu col·laborar fent click aquí
 • Podeu col·laborar de forma pràctica enviant-nos “tablets” perquè els pacients puguin contactar també amb les seves famílies de forma visual.

Com hem de respondre els cristians evangèlics a la pandèmia de COVID-19 avui dia?

En primer lloc, és moment per a la reflexió:

 • Mai com ara una crisi ha aturat de cop l’activitat humana a nivell de tot el planeta. 
 • Tot i que l’home es creu que és un déu pels avenços de la ciència i la tecnologia, aquesta situació posa de manifest la fragilitat humana.  

En segon lloc:

 • Com cristians reconeixem que solament la misericòrdia i el poder de Déu pot ajudar-nos en aquesta situació. Per tant, el que podem fer és pregar al nostre Déu perquè Ell intervingui, estengui la seva protecció sobre el nostre hospital, i puguem aconseguir els mitjans humans i el material sanitari necessari perquè continuem sen llum enmig d’aquesta pandèmia.
 • Interessar-nos per les persones que estan patint la malaltia i pels seus familiars. No podem anar a veure’ls, però podem fer una trucada 
 • Fer al peu de la lletra el que recomanen les autoritats sanitàries.

“Tot i que l’home es creu que és un déu pels avenços de la ciència i la tecnologia, aquesta situació posa de manifest la fragilitat humana. “. 

Què podem fer per a disminuir la nostra por i ansietat davant totes aquestes incerteses?

El Salm 91 ens ensenya que “la confiança triomfa sobre la por”.  El seu missatge és d’una actualitat rellevant en aquest moment de pandèmia. 

Parla fonamentalment de tres coses: 

 • El meu Déu. Déu és un Déu personal que és preocupa per la meva vida
 • Ell et deslliurarà. La protecció i la providència de Déu
 • Confiaré. És la resposta lògica quant considerem que Déu no és solament el Creador tot poderós, sinó un Déu que ens estima.

Quina última paraula d’alè li oferiries a la persona que realment està lluitant contra la por avui?

Que s’apropin a Déu, que no solament és totpoderós, sinó un Déu d’amor en qui podem confiar.

Una forta abraçada,

Dr. Josuè Garrigós

President del Nou Hospital Evangèlic

Moltíssimes gràcies de nou per aquesta aportació, ús tindrem molt presents en les nostres oracions.

recordeu que podeu fer un donatiu a través d’aquest enllaç.

comparteix l'article