Articles

Ciència

Notícies

Opinió

Testimonis

Música

Cinema

QUEDA’T A CASA

comparteix l'article

CONFINAMENT

U

n “simple” virus, dels anomenats coronavirus (el COVID-19) ha trastocat la salut, l’economia, la vida social… d’aquest planeta, de manera molt significativa. També ha alterat el nostre estat emocional. I és que, quan no podem controlar les variables de la quotidianitat, apareixen la preocupació, els dubtes, la por…; tant pel que fa a nosaltres mateixos como pels que ens envolten, especialment el més propers.

“Quan podrem tornar a sortir de casa? Sembla que encara ens queden dies de confinament.”. 

Una de les conseqüències d’aquesta pandèmia és que vivim confinats a les nostres cases i no podem fer gaires plans. Ens ha reclòs en un present incòmode. Com evolucionarà? No ho sabem. Quan durarà? Ningú té una idea clara. Tindrem aviat medicació i vacunes per fer front a aquesta contingència? Les respostes que rebem són contradictòries. Quan podrem tornar a sortir de casa? Sembla que encara ens queden dies de confinament.

Passat l’estat de shock dels primers dies, és imprescindible recuperar una certa normalitat i omplir les hores del dia de forma racional. Algunes recomanacions podrien ser:

1.- Mantenir, en primer lloc, els nostres horaris habituals com l’hora de aixecar-se, de fer els àpats, d’anar a dormir. 

2.- Dedicar un temps a les qüestions de neteja de la casa. 

3.- Planificar quin dia de la setmana sortirem de casa per anar a comprar els queviures, productes farmacèutics…

4.- Aprofitar que disposem de més temps, per fer petits arrengaments pels que mai teníem temps, posar ordre als armaris i als calaixos.

5.- Cuidar l’aspecte físic. Quedar-se a casa no vol dir seure davant el televisor. En aquesta situació de confinament és necessari desenvolupar algun tipus d’activitat física. Hi ha molts programes online per fer exercicis gimnàstics, pilates… adequats a diferents edats i circumstàncies. Fins i tots, en molts casos, caminar al voltant d’una hora al dia pot ser la solució. Hi ha vídeos per fer activitats de recuperació especifica per casos de patologies cervicals, espatlla…

6.- Es pot tenir alguna conserva en el rebost, però cal continuar menjant de la manera més natural i equilibrada, tenint en compte que gastem menys calories.

7.- No estar tot el dia pendent de les noticies. Hem d’estar informats, però sense caure en la saturació d’una sola temàtica. Aquests dies de confinament poden ser un bon moment per llegir nous llibres i també rellegir alguns clàssics. Escriure és una bona teràpia. Es pot encetar un diari personal en el que reflectir sentiments i vivències d’aquests dies. 

8.- Recuperar alguna afició que teníem descuidada, realitzar algun tipus de manualitats, dibuixar, pintar, cuinar algun plat especial…

9.- Escoltar concerts, veure obres de teatre… (Aquests dies hi ha molta oferta online).

10.- Mantenir relacions de suport emocional, mitjançant les noves tecnologies, amb la resta de la família: fills, nets, germans, pares, avis…; tenint en compte les situacions específiques que estiguin vivint.

11.- Dedicar un temps a mantenir els contactes socials, (e-mail, WhatsApp…), amb els amics. Interessar-nos per la salut i la situació dels altres.

12.- Cuidar la dimensió espiritual: llegir la Bíblia o altres llibres religiosos, pregar, practicar la meditació, escoltar i/o cantar himnes cristians, fer un estudi bíblic, practica la introspecció i el autoanàlisis.

13.- Tenir clar el sentit del confinament, que és evitar la propagació del coronavirus, i desenvolupar l’empatia vers els col·lectius que li estan fent front i els que mantenen els serveis essencials i la solidaritat vers els que pateixen les conseqüències de la pandèmia. 

14.- Mantenir un pensament positiu, desenvolupar l’esperança cristiana i no caure en el victimisme. La nostra vida és, sempre, en mans de Déu.

comparteix l'article

Testimoni

Vivim en una època de narcisisme. És l'era de l'auto-realització, la carrera implacable per a perfeccionar el jo.

Música

"Crec que moltes vegades... sentim que les nostres vides han estat en flames, els somnis que hem tingut, l'esperança que teníem, cremades."

Cinema

JESUCRIST, el Fill de Déu, als 30 anys es prepara per a la seva missió terrenal de salvar a la humanitat morint en la creu per a expiar els pecats del món.
Subscripció gratuïta per rebre novetats on-line al email, Subscripció per rebre la revista en PDF o subscripció per rebre la revista física.