Articles

Ciència

Notícies

Opinió

Testimonis

Música

Cinema

RECORD

comparteix l'article

Un record a Ravi Zacharias

F

a uns anys jo solia veure vídeos de cristians apologistes intel·lectuals en contra de gent agnòstica, atea o d’altres religions i m’agradava molt perquè veia diferents punts de vista, o maneres de com saber debatre o rebatre idees i tenir més coneixement apologètic, fins que en un d’aquests vídeos vaig descobrir aquest senyor, Ravi Zacharias. 

En ell vaig veure quelcom especial que em va enganxar, ell no debatia sinó que parlava i amb moltes persones de diferents pensaments i religions i tenia un talent per poder comunicar-se amb diferents persones. No els tractava mai com a oponents, no els humiliava o intentava destruir amb els seus arguments sinó que intentava posar-se dins la seva perspectiva i des d’allà poder respondre d’una manera lògica i raonada a través de la Paraula de Déu.

Aquest respecte que tenia respecte als demés, conjuntament amb la seva saviesa, coneixement de la Paraula, eloqüència i intel·ligència va fer d’aquest senyor un gran orador, escriptor que ha fet que milions de persones arreu del món hagin escoltat les seves xerrades i llegit els seus llibres i han pogut entendre molt millor molts conceptes de la Bíblia, fins i tot si no estaven d’acord amb ell, podien apreciar els seus arguments.
Amb el que podem aprendre de Ravi Zacharias és que no cal guanyar un debat, ni vèncer l’oponent sinó d’entendre que hi ha molta gent amb preguntes sinceres i que estan buscant respostes per a la seva vida, així que és millor tractar d’arribar a aquestes persones amb respostes sabies enlloc de debats apassionats.
Amb 17 anys va creure en Jesús després d’intentar suïcidar-se, va escoltar les paraules de Jesús a Joan 14:19, “perquè jo visc i vosaltres també viureu”. Des de llavors la seva vida canvià.
Quan Zacharias va començar a predicar en esglésies i a donar conferències per tot el món, va notar una gran necessitat de ministeri en l’àrea de l’apologètica cristiana, tant guiant als no creients a Crist com entrenant i equipant líders cristians per compartir eficaçment l’Evangeli. Aquesta necessitat va dur a Zacharias a fundar els Ministeris Internacionals Ravi Zacharias (RZIM) el 1984, amb seu a Toronto, Canadà, per després reubicar-se a la ciutat d’Atlanta el 1985. El propòsit, aconseguir i desafiar als que configuren la cultura amb la credibilitat de l’evangeli de Jesucrist. Al 2017, la seva visió d’establir un centre de capacitació en apologètica cristiana als Estats Units amb abast global, es va fer realitat amb la inauguració de l’Institut Zacharias a Atlanta.
El 19 de maig va morir a l’edat de 74 anys deixant enrere una esposa amb la que va estar 48 anys i tres fills.
Dono gràcies a Déu per aquest home i el seu ministeri i la saviesa que ell va compartir en aquest món.
comparteix l'article