Articles

Ciència

Notícies

Opinió

Testimonis

Música

Cinema

QUEDA’T A CASA

comparteix l'article

Situació incontrolable?

Davant situacions violentes com la present emergència sanitària a tot el món, el món sembla desbordat però, enmig d’aquest caos, també hi ha una llum impossible d’apagar.

L

a pandèmia originada per l’expansió del nou coronavirus SARS-CoV-2 ha sacsejat el món amb una violència impressionant. He de reconèixer que, sobretot els primers dies, el meu cap era un sac de preguntes sense respostes: i ara per què passa això? Què serà de la gent? Quant durarà? Estava en xoc.

Ja hem passat tres setmanes de confinament i ara començo a fer-me una petita idea del que està passant. En aquest temps he estat parlant amb amics i familiars per saber com estan passant aquest temps i què en pensen. El sentiment d’angoixa és comú en tots, diria, però molts coincidim en què aquest fet pot marcar un abans i un després a les nostres vides. Si Déu vol, aquest fet marcarà un abans i un després a la història de la humanitat.

“Tot i que sembla que el caos que estem vivint és incontrolable, Déu té el control total de la situació”

D’una banda, el mal cos que se’ns queda a tots amb les actualitzacions diàries de contagiats i morts és evident. La informació sobre la COVID-19 arriba per totes bandes i és difícil desconnectar-hi. De l’altra banda, tot i que sembla que el caos que estem vivint és incontrolable, Déu té el control total de la situació, i el Déu en qui creiem és un Déu bo. Aquesta és una molt bona noticia.

Aquest és un temps de reflexió per molts i, com passa a la vida de molts creients, quan arriben temps complicats, som més conscients de la necessitat d’estar connectats amb Déu. I sabeu què? En Déu podem trobar el refugi i el descans que necessitem. Penseu-ho bé: la nostra identitat està en un Déu que està per sobre d’aquest moment.

Vivim en aquest món i, com Jesús, hem de patir també les situacions desagradables que es poden donar, però recordem que Déu és bo. Ja ho deia el salmista: Tu que vius a recer de l’Altíssim i fas nit a l’ombra del Totpoderós, digues al Senyor: «Ets la muralla on m’emparo, el meu Déu, en qui confio.» Ell et guardarà del parany del caçador i del flagell de la pesta; t’abrigarà amb les seves plomes, trobaràs refugi sota les seves ales: la seva fidelitat et serà escut i cuirassa.

Aquest temps passarà i és important que ho tinguem ben present cada dia. Mentrestant, i ara que sembla haver frenat aquest món per algunes setmanes, fem una mica de revisió sobre nosaltres mateixos i demanem a Déu que ens canviï enmig d’aquesta crisi.

comparteix l'article

Testimoni

Vivim en una època de narcisisme. És l'era de l'auto-realització, la carrera implacable per a perfeccionar el jo.

Música

"Crec que moltes vegades... sentim que les nostres vides han estat en flames, els somnis que hem tingut, l'esperança que teníem, cremades."

Cinema

JESUCRIST, el Fill de Déu, als 30 anys es prepara per a la seva missió terrenal de salvar a la humanitat morint en la creu per a expiar els pecats del món.
Subscripció gratuïta per rebre novetats on-line al email, Subscripció per rebre la revista en PDF o subscripció per rebre la revista física.